'Be Here Now' Yoga

Groepslessen Yoga in Gent en Jabbeke

A yogi who establishes himself in a steady posture easily becomes immersed in the ocean of the heart. ~ Siva sutra 3:16

Yoga brengt je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch in balans. Door op een bewuste manier te bewegen, open je lichaam en geest, laat je alle energie opnieuw stromen en maak je blokkades los. Je mat is als een plek van thuiskomen in jezelf. Het is als een spiegel waar je telkens opnieuw jezelf tegenkomt, alles vanuit liefdevolle aanwezigheid omarmt, en meer en meer thuiskomt. Dit is een uitnodiging...

Wat ik belangrijk vind: individuele aandacht en begeleiding in kleine groepen of privé, werken vanuit loslaten en rust, mindfulness (ik noem het liever 'mindlessness') en diepgang/coaching.

Er zijn wekelijkse groepslessen yoga in Gent en Jabbeke. Daarnaast kan je bij mij terecht voor privé yoga en Thai yoga massage in Sint-Laureins.

Het volle gewaarzijn van je lichaam is de poort naar het Zijn. De yoga lessen zijn gericht op zuivering en ontspanning, het in harmonie brengen van je hele systeem, het uitbalanceren van de chakra’s (energiecentra) en tot rust komen in je eigen bewustzijn. Zo is elke houding een meditatie waarbij we onze aandacht focussen op wat is (wat we voelen in ons lichaam en onze ademhaling). Op die manier wordt yoga een mindlessness oefening, en een meditatie. We gaan vooral van een 'yoga-doen' modus naar een 'yoga-zijn' modus. Een in-de-praktijk aanpak van hoe yoga je kan helpen meer in het hier en nu te komen, en bewuster in het leven te gaan staan, lichaam en geest te harmoniseren, op maar vooral ook 'af' je mat. Doe je yoga 1,5u per week of ben je yoga 24u/24?


Eigenlijk streeft yoga ernaar terug te gaan naar je natuurlijke manier van zijn. Gaan kinderen en baby's niet vaak automatisch in yogahoudingen zitten? Omdat het gewoon goed voelt, natuurlijk is, deugd doet, omdat het ons herinnert aan onze onbezonnen staat van 'goed in ons lijf zitten' zoals dat als baby was. Om nog maar te zwijgen van yogahoudingen die dieren aannemen. Mijn katten doen naast 'de kat' (Marjariasana) ook vaak 'de hond' (opwaartse: urdhvamukha svanasana - of neerwaartse adhomukha svanasana), de cobra (bhujangasana) en natuurlijk vooral savasana (de lijkhouding)...

Is je wens naar - met een moeilijk Sanskrit woord - mukti (liberation, bevrijding) sterk genoeg...? Dan nodig ik je uit om te proberen wat voor mij altijd werkt: via het (gewaarzijn van) het lichaam de stilte in jezelf opnieuw herkennen. Yoga als 'her-innering' aan jouw oorspronkelijke staat van zijn, een terug afstemmen op jouw 'blauwprint'. Niet dat het allemaal theoretisch wordt, nee, het blijft beleefd, doorleefd en ervaren op de mat! Kom gerust langs voor een proefles, je kan elk moment instappen! Je kan kiezen tussen Be Here Now Yin Yoga of Be Here Now Hatha Yoga (zie onder).

Je kan tijdens de lessen steeds genieten van diep ontspannende muziek die vaak het effect van de houdingen versterkt.  In de donkere dagen bij kaarslicht en tijdens de warme maanden buiten in de tuin.

  • Meebrengen: enkel losse kledij, rest is aanwezig.

  • Alle lessen staan open voor beginners

  • Twee uur voor de yoga geen volledige maaltijd nemen. Snackje kan tot 1u ervoor

  • Kom je voor de eerste keer en heb je ernstige gezondheidsproblemen (gehad), zoals operaties, hoge/lage bloeddruk, hernia... gelieve dit op voorhand te melden

  • Je kan elk moment instappen, eventueel voor een proeflesje of proefweek. Lessenrooster.

​Lees hier mijn artikels uit Placebo-Nocebo en Bliss Magazine: 'Yoga - innerlijke verbinding. Over de tantrische oorsprong van hatha yoga', 'Verander je frequentie. Over yoga, EFT en hersenplastiuciteit' en 'Born to be free. :