top of page
IMG_9975-2.jpg

Yoga Gent
Meditatie-in-beweging

A yogi who establishes himself in a steady posture easily becomes immersed in the ocean of the heart. ~ Siva sutra 3:16

Nood aan (bewust) bewegen, ontspannen, ademen, jezelf heropladen? Yoga brengt je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch in balans. Door op een bewuste manier te bewegen, open je lichaam en geest, laat je alle energie opnieuw stromen en maak je blokkades los. Yoga als 'her-innering' aan jouw oorspronkelijke staat van zijn, een terug afstemmen op jouw 'blauwprint' van balans en harmonie.

 

Je mat is daarbij als een ontmoeting met jezelf, als een spiegel waar je telkens opnieuw jezelf tegenkomt, alles vanuit liefdevolle aanwezigheid omarmt, en meer en meer thuiskomt. Daarom is yoga een krachtige tool tot transformatie en zelfbewustzijn. Niet dat het allemaal theoretisch wordt, nee, het blijft beleefd, doorleefd en ervaren op de mat! We gaan vooral van een 'yoga-doen' modus naar een 'yoga-zijn' modus. Een in-de-praktijk aanpak van hoe yoga je kan helpen meer in het hier en nu te komen, en bewuster in het leven te gaan staan, op maar vooral ook 'af' je mat. 'Doe je yoga 1,5u per week of ben je yoga 24u/24?'

​Bewust bewegen brengt ons naar het ervaren van de stilte, van de ruimte waarin de bewegingen ontstaan. In de traditionele teksten wordt vermeld dat er 108 meditaties zijn, en naast bekende vormen zoals de Boeddhistische vipasana, is yoga daar ook één van. Yoga is een meditatie die werkt via het lichaam. Je lichaam is immers altijd in het hier en nu.

 

​Bij Nectar of Life wordt veel belang gehecht aan individuele aandacht en begeleiding in groepen of privé. De lessen starten steeds met een korte opwarming. Dan volgen vooral asana's (houdingen), maar ook pranayama (ademhalingstechnieken), en andere yogatechnieken zoals kriya's of dhauti's (zuiveringstechnieken). Als afsluiter is er steeds de begeleide relaxatie op diep ontspannende muziek. Dit is het deel van de sessie waarin ons lichaam alles integreert. Heropgeladen én ontspannen stap je dan weer naar buiten... Muziek neemt een belangrijke plaats in. De geselecteerde muziek is steeds aangepast aan de les.

Lessen

Aanbod

Wekelijkse Hatha & Yin yoga

 

Yogaworkshops

 

 

 

Privé sessies op maat

 

 

Weekends

Lees hier mijn artikels uit Placebo-Nocebo en Bliss Magazine: 'Yoga - innerlijke verbinding. Over de tantrische oorsprong van hatha yoga', 'Verander je frequentie. Over yoga, EFT en hersenplasticiteit' en 'Born to be free:

 

 

Als je op zoek bent naar yoga Gent, meditatie Gent, bewustzijn Gent.

bottom of page