chakra dans ecstatic dance 5 ritmes vijf ritmes

Chakra dans ('7 ritmes')

In deze workshops combineer ik mijn dans- en yoga ervaring. Bovendien werk ik, net zoals in de (stilte)yogasessies, zeer graag met muziek. Ik ben dan ook zeer veel met muziek bezig en heb verschillende decennia muziek uitgepluisd en verzameld voor deze en andere danssessies zoals ecstatic dance. Met een mengpaneeltje kan ik uiteraard mixen.

Lang gaf ik sessies en reeksen chakra dans in Gent, Antwerpen en Brugge. Na jaren meer op yoga en optredens gefocust te hebben, neem ik de chakra dans sessies sinds 2020 terug op in Gent! Fans van de '5 ritmes' en ecstatic dance die nieuwe horizonten willen verkennen: welkom! Ook deze sessie wordt net zoals de ecstatic dance op blote voeten en volledig in stilte gedanst.

Het zijn sessie waarin we diep naar binnen gaan. We stappen terug als 'doe-er' en laten de dans gebeuren. Het is een reis, waarin je je lichaam laat bewegen zoals het wil, op wat er dan ook komt. Of, om het met de woorden van Matt Kahn te zeggen 'whatever arises, love that'. Totaal aanwezig zijn in je stille bewustzijn én de dans (van het leven) dansen, daar gaan deze sessies over.

Ben je goed geaard en kan je vlotjes in je basisbehoeften voorzien? Ben je goed in sociale omgang en ben je creatief? Heb je een sterk zelfvertrouwen, kan je opkomen voor jezelf en kan je doelen stellen en realiseren? Kan je onvoorwaardelijk geven en leven vanuit dankbaarheid? Kan je jezelf uiten naar de buitenwereld, wie je werkelijk bent? Kan je het groter geheel en de verbanden zien in je leven, uitzoomen uit de details? Voel je je verbonden? De 7 chakra's houden verband met al die respectievelijke aspecten van je persoonlijkheid. In de playlist gaan we verschillende aspecten van elk chakra ervaren, en ons lichaam er vrij op laten bewegen. Je danst je eigen dans - het is geen choreografie, je moet niets, en je beweegt zoals jouw lichaam het aankan. Het gaat niet om de vorm, de esthetica van de dans, maar om de energie in je lichaam in beweging zetten en ze opnieuw te laten stromen in die verschillende chakra's. Niets zweverigs, maar heel concreet. Je hoeft geen danser te zijn. We gaan de 7 chakra's af, zoals in een '5 ritmes' sessie, maar we tellen tot 7 ;-)

Komende sessie: 27-11, 13.45-15.45u. Muziekcentrum Goedleven, Goedlevenstraat 179, 9040 Gent, €20.

18-12, 10-12u. Sportzaal Stadhouderlaan 1, Oostburg (net over de grens...), €15.

Er komt ook binnenkort (terug) een reeks van 7 sessies waarin we dieper ingaan op elk chakra.

Sessies van 2u. Inschrijven.

Voor wie op zoek is naar 5 ritmes Gent, ecstatic dance Gent of vrije dans Gent.