To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Optredens

De voorbije 25 jaar heb ik talloze optredens en workshops gedaan in binnen- en buitenland, in Indische sacrale dans, Bollywood of oriëntaals. De lijst van evenementen waarvoor ik danste, varieert van huwelijken en andere privéfeesten (Indische, Marokkaanse, Turkse en Belgische trouwfeesten), bedrijfsevenementen, tot allerlei culturele evenementen en (yoga) festivals. Contacteer me.

Indische klassieke dans

Bharata Natyam... een tot de verbeelding sprekende sacrale tempeldans uit Zuid-India, gekenmerkt door ritme (nritta, of abstracte dans) en expressie (nritya, of vertellen van verhalen). Het ritmische spel is vergelijkbaar met flamenco voetenwerk, terwijl het nritya element wordt uitgedrukt door hasta's (handgebaren), oog- en nekbewegingen en gelaatsuitdrukkingen. Bharata Natyam werd vroeger gedanst door devadasis in de tempel en aan de koninklijke hoven, en was bedoeld als een offer.

De oorsprong van Bharata Natyam ligt heel dicht bij de yogatraditie. Dit is onder meer te zien in de mudra's (handgebaren) en karana's (houdingen). Net als yoga maak je een dieper contact met jezelf en breng je jezelf energetisch (chakra's) in balans. Deze dans was dan ook, net zoals yoga, in eerste instantie spiritueel. In yogacentra in India en Thailand gaf ik reeds verschillende weekstages rond de link tussen Indische sacrale dans en yoga.

Bollywood

Bollywood dance is de typische dansstijl van de Indische filmindustrie (Bollywood = het 'Hollywood' van Bombay). De films worden altijd gekenmerkt door vrolijke en expressieve dansen. Uit deze films is een nieuwe dansstijl ontstaan: 'Bollywood dance'! Het is een mix van veel verschillende stijlen en invloeden, van de klassieke en folkloristische Indische stijlen tot diverse vormen van moderne dansstijlen. Modern maar toch Indisch, met de schoonheid, expressiviteit en esthetiek eigen aan de Indische dans. Het is een mix van Oost en West, oud en nieuw, overgoten met een grote portie Bollywood masala! En je wordt er toch o zo vrolijk van...  'Happy shiny people' muziek...

Oriëntaalse dans

De taal van oriëntaalse dans is enorm rijk: van trage, golvende bewegingen, tot doordringende ritmische drumsolo’s of mystieke sluierdansen. Mijn persoonlijke stijl is een mix van plezier, vinnigheid en mystiek, met een vleugje Indische sierlijkheid, en is geïnspireerd door mijn yoga- en (ook Indische) danservaring.