top of page
yinyogaGent.jpg

 Yoga workshops Gent
Regelmatig terugkerende workshops yoga in Gent
Volg live in de studio of online via lifestream

Stilteyoga

Tijdens de stilteyoga wordt er door niemand gesproken, niet door de deelnemers en niet door mezelf als lesgever. Er wordt een specifieke playlist samengesteld van vocale muziek uit de hele wereld, waarbij elk nummer qua trilling is afgestemd op de houding die we doen. Daarbij reizen we naar binnen, van eerste chakra (aarding) doorheen de chakra's naar het hart (lucht element). We doen enkel eenvoudige houdingen, vooral yin yoga, die telkens met het geluid van een cimbaal worden ingeleid en beëindigd. Een bijzondere, verstillende, ervaring.

Praktisch:

Als je inschrijft voor deze sessie, krijg je vooraf een mail met praktische uitleg.

Sessies van telkens 2u.

Komende sessie tijdens stilteweekend

Nieuwe datum losse workshop volgt,

19u30-21u30.

Locatie

€25

Yoga nidra (XXL relaxatie)

Yoga nidra of 'slaap van de yogi' is een XXL relaxatie die je brengt tot de diepste laag tussen slaap en waak. We vertrekken vanuit de relaxatie die we op het eind van elke les doen, en gaan dan verder, en verder en verder... Je parasympathische zenuwstelsel neemt over, je hersengolven veranderen naar alfa en gamma, en je systeem genereert herstel, balans en groei. In deze sessie starten we met een korte, ontspannende yin yogasessie om thuis te komen in je lichaam, voor we daarna een klein uur gaan 'nidra-en'.

Praktisch:

Sessies van telkens 2u.

Komende sessie tijdens stilteweekend

Nieuwe datum losse workshop volgt,

19.30-21.30.

Locatie

€25

Mantra's & more

Samen zingen is zo verbindend. Het creëert een klankveld waarin je echt het gevoel krijgt als individu te verdwijnen in het groter geheel, of, om het met de woorden van de Buddha te zeggen, 'the drop merges in the ocean'. De vroegere populaire mantrazangsessies worden uitgebreid naar andere (sarcrale) liederen, van sjamanistische gezangen met sjamanendrum tot swingende gospel! Sessies van telkens 2u.

Komende datum volgt.

Diverse locaties, vaak Maldegem.

Vrije bijdrage.

Yoga & soundjourney

We starten met rustige yin/restorative yoga, ademhaling en begeleide relaxatie mét live muzikale begeleiding, om dan een dik uur een muzikale reis te maken. Ontspannend, helend, diepgaand.

Samen met muzikalte duizendpoot Ward De Coninck begeleiden we jullie op duizend-en-één instrumenten, van harmonium, sruti box en monochord tot didgeridoo, ondertoonzang en klankschalen.

Laat je meevoeren!

Praktisch:

Sessies van telkens 2u.

Komende datum volgt. 20-21.30.

Locatie

€25

Lachyoga

Wist je dat lachen:
- het hart en de bloedcirculatie stimuleert, alsook de interne organen en de werking van de darmen
- de stresshormonen epinefrine en cortisol reduceert
- het aantal Natural Killer cellen en immunoglobuline A (immuniteit!) in het bloed SIGNIFICANT verhoogt (er is zijn labotesten daarover gedaan voor en na een lachyoga sessie)
- de longcapaciteit verbeter en het zuurstofgehalte in het bloed verhoogt
- zorgt voor een goede oefening van het middenrif en de buikspieren - een minuut lachen gelijk staat aan tien minuten op een roeimachine
- endorfine stimuleert (het 'feel good hormone' dat pijn reduceert en ontspant), alsook serotonine en dopamine (de 'antidepressiva')
- de gezichtsspieren traint: de huid wordt door een sterkere doorbloeding beter gevoed, blijft daardoor soepel (minder rimpels!) en geeft een natuurlijke blos.

 

WAT IS LACHYOGA / LACHMEDITATIE

Lachmeditatie komt uit de zen traditite, is bekend gemaakt door Osho en op punt gesteld door de Indische arts Madan Kataria. Zo kennen we vandaag 'lachyoga', een mix van (yoga) ademhalingsoefeningen en lachen. Zo bevrijdend en verstillend...!

 

TEACHER
De sessie wordt gegeven door ervaren en zeer getalenteerde lachcoach Kris Broodcoorens (Pluk je Lach)
. Vele jaren begeleidde hij samen met Luc Van Imschoot (van de lachyoga opleiding) de Gentse Lachclub in Destelbergen, evenals de lachboot en lachwandelingen op de Genste Feesten. Met zijn eigen bedrijfje Pluk Je Lach gaf hij echter talloze lachyoga sessies voor allerlei groepen en bedrijven, en dat vele jaren lang. Een krak ik zijn vak!

Zijn vele reizen naar het Oosten brachten hem in Thailand ook in contact met Thaise massage, yoga en meditatie. Maar alles met een lichtheid en goedlachsheid die enkel Kris eigen is! Je zal hem ook regelmatig in vrije danssessies tegenkomen, want ook dans, beweging en sport zijn zijn grote passie. Hij is naast lachcoach ook bodybalance en kickbox trainer en specialiseert zich de laatste jaren ook in luistercoaching. Last but not least schrijft deze creatieve duizendpoot poezië en collums, blogs en allerlei schrijfsels, en... houdt hij heel veel van katten en Oosterse keuken.

Enige jaren geleden verhuisde hij naar Nederland maar, na lang aandringen, geeft hij eindelijk terug lachsessies in Gent! Mis ze niet!

​​

PRAKTISCH
€20

Praktisch:

Sessies van telkens 2u.

Komende datum volgt. Zo. 10.30-12

Locatie

€25

bottom of page