yinyogaGent.jpg

 Yoga workshops Gent
Regelmatig terugkerende workshops yoga in Gent
Volg live in de studio of online via lifestream

Stilteyoga

Stilteyoga betekent... dat ook ik niet spreek. Ik stel een specifieke playlist samen van vocale muziek uit de hele wereld, waarbij elk nummer qua trilling is afgestemd op de houding die we doen. Dit zijn zowel boeddhistische 'chanting' of Indische mantra's, als Mongoolse overtoon gezangen, traditionele Bulgaarse zang, Indiaanse gezongen sjamanistische gebeden... Daarbij reizen we naar binnen, van eerste chakra (aarding) doorheen de chakra's naar het hart (lucht element). We doen enkel eenvoudige houdingen, vooral yin yoga, die telkens met het geluid van een cimbaal worden ingeleid en beëindigd. Als je inschrijft voor deze sessie, krijg je vooraf een mail met praktische uitleg. Een bijzondere, verstillende, ervaring. Sessies van telkens 2u. Vr. 5-11, 19.30-21.30. €25. Inschrijven.

Yoga nidra (XXL relaxatie)

Yoga nidra of 'slaap van de yogi' is een XXL relaxatie die je brengt tot de diepste laag tussen slaap en waak. We vertrekken vanuit de relaxatie die we op het eind van elke les doen, en gaan dan verder, en verder en verder... Je parasympathische zenuwstelsel neemt over, je hersengolven veranderen naar alfa en gamma, en je systeem genereert herstel, balans en groei. In deze sessie starten we met een korte, ontspannende yin yogasessie om thuis te komen in je lichaam, voor we daarna een klein uur gaan 'nidra-en'. Sessies van telkens 2u. Vr. 19-11, 19.30-21.30. €25. Inschrijven.

Lachyoga

'Always keep a sense of humor, especially about yourself' (uit de film Peaceful Warrior). 'Life is not that serious as your mind makes it out to be' (Eckhart Tolle). Lachmeditatie komt uit de zen traditite, en bekend gemaakt door Osho en de Indische arts Madan Kataria. Zo kennen we vandaag 'lachyoga', een mix van (yoga) ademhalingsoefeningen en lachen. Zo bevrijdend en verstillend...! Sessies van telkens 2u. Volgende datum volgt. €25 Inschrijven. Deze sessie kan niet online meegevolgd worden, enkel in de studio.

Sacred Singing Circle

Mantra's & more... Samen zingen is zo verbindend. Voor mij creëert het een klankveld waarin je echt het gevoel krijgt als individu te verdwijnen in het groter geheel, of, om het met de woorden van de Buddha te zeggen, 'the drop merges in the ocean'. De vroegere populaire mantrazangsessies worden uitgebreid naar andere (sarcrale) liederen, van sjamanistische gezangen met sjamanendrum tot swingende gospel! Sessies van telkens 2u. Za. 11-12, 19-21u, Maldegem (adres bij inschrijving) Vrije bijdrage.

Chakra dans! (7 ritmes)

Klik hier.

Locatie workshops: dezelfde als de groepsyogalessen.