top of page
yoga workshops Gent

Stilteyoga

Tijdens de stilteyoga wordt er door niemand gesproken, niet door de deelnemers en niet door mezelf als lesgever. Er wordt een specifieke playlist samengesteld van vocale muziek uit de hele wereld, waarbij elk nummer qua trilling is afgestemd op de houding die we doen. Daarbij reizen we naar binnen, van eerste chakra (aarding) doorheen de chakra's naar het hart (lucht element). We doen enkel eenvoudige houdingen, vooral yin yoga, die telkens met het geluid van een cimbaal worden ingeleid en beëindigd. Een zeer bijzondere, verstillende, ervaring. Vandaar ook een zeer populaire workshop.

Praktisch:

Als je inschrijft voor deze sessie, krijg je vooraf een mail met praktische uitleg.

Sessies van telkens 2u.

€25

Komende datum volgt, 19:30-21:30

Locatie: zelfde als groepslessen

Yoga nidra

Yoga nidra of 'slaap van de yogi' is een XXL relaxatie die je brengt tot de diepste laag tussen slaap en waak. Je parasympathische zenuwstelsel neemt over, je hersengolven veranderen naar alfa en gamma, en je systeem genereert herstel, balans en groei. We starten deze sessie met een korte, ontspannende yin yogasessie om thuis te komen in je lichaam.

Praktisch:

Sessies van telkens 2u.

€25

Komende datum volgt, 19:30-21:30

Locatie: zelfde als groepslessen

Mantra's & More

Vier muzikanten, eigen arrangementen, soundjourney intermezzo's en meezing liederen. Meezingen of gewoon luisteren, het is allemaal goed. Samen zingen is zo verbindend. Het creëert een klankveld waarin je echt het gevoel krijgt als individu te verdwijnen in het groter geheel, of, om het met de woorden van de Buddha te zeggen, 'the drop merges in the ocean'. We zingen mantra's en andere krachtliederen, van sjamanistische gezangen met sjamanendrum tot swingende gospel! We zingen in de natuur, rond de vuurschaal.
Richtprijs energie uitwisseling €15.

Praktisch:

Sessies van telkens 2u.

Komende datum volgt

Lachyoga

Wist je dat lachen:
- het hart en de bloedcirculatie stimuleert, alsook de interne organen en de werking van de darmen
- de stresshormonen epinefrine en cortisol reduceert
- het aantal Natural Killer cellen en immunoglobuline A (immuniteit!) in het bloed SIGNIFICANT verhoogt (er is zijn labotesten daarover gedaan voor en na een lachyoga sessie)
- de longcapaciteit verbeter en het zuurstofgehalte in het bloed verhoogt
- zorgt voor een goede oefening van het middenrif en de buikspieren - een minuut lachen gelijk staat aan tien minuten op een roeimachine
- endorfine stimuleert (het 'feel good hormone' dat pijn reduceert en ontspant), alsook serotonine en dopamine (de 'antidepressiva')
- de gezichtsspieren traint: de huid wordt door een sterkere doorbloeding beter gevoed, blijft daardoor soepel (minder rimpels!) en geeft een natuurlijke blos.

Lachmeditatie komt uit de zen traditite, is bekend gemaakt door Osho en op punt gesteld door de Indische arts Madan Kataria. Zo kennen we vandaag 'lachyoga', een mix van (yoga) ademhalingsoefeningen en lachen. Zo bevrijdend en verstillend...!

De sessie wordt gegeven door ervaren en zeer getalenteerde lachcoach Kris Broodcoorens van Pluk je Lach, bekend van de lachboot en Gentse lachclub. Ook al is hij verhuisd naar Nederland, hij komt speciaal, na langdurig aandringen, terug sessies geven in Gent!

Praktisch:

Sessies van telkens 1,5u.

€20

Komende datum volgt

Locatie: zelfde als groepslessen

bottom of page