top of page
DSC_4560.JPG

Detox Yogaweekend

Was volzet, maar wegens annulatie is er terug 1 plaats vrijgekomen! Snel zijn is de boodschap

Een zeer krachtige detox kuur, gebaseerd op de vijf elementen van de Chinese voedingsleer. Het weekend is de start van een kuur van 10 dagen. De yoga sessies zijn hoofdzakelijk meridiaanyoga, afgestemd op de kuur. Osteopate en voedingsdeskundige Ann Devriese komt uitleg geven over de kuur. Kok Bart zal - binnen de strikte beperkingen van de kuur - de maaltijden culinair maken. En uiteraard is er de wellness - als dat geen detox is!

Kuren lastig? Je mag zoveel groenten eten als je wil! Nog niet overtuigd? Je mag 2 x vis, kip en mozzarella eten (in kleine hoeveelheden weliswaar). Hou je het liever vege(a)? Kan ook. Je hebt dus geen extreem hongergevoel als bij sapkuren en kan perfect verder blijven werken. Maar neem niet te veel hooi op je vork - het is best intens!

Je hebt de keuze uit 2 formules: enkel weekend of weekend + alles voor de rest van de kuur. Bij deze laatste optie krijg je op het einde van het weekend alle ingrediënten mee voor de komende 3 dagen - zoals in een 'Hello Fresh' pakket - ik noem het 'Hello Detox' pakket. Op woensdagavond na het weekend komen we opnieuw samen. Bart zal voor ons de avondmaaltijd bereiden en Ann Devriese geeft deskundig advies op alle vragen. Je krijgt dan alle ingrediënten mee voor de komende 5 dagen.

Elke dag krijg je een 3 min filmpje met een eenvoudige yoga oefening, werkend op de organen/meridianen van die dag! We werken in kleine groepen van max. 8 om kwaliteit en persoonlijke aanpak te verzekeren.

 

 

 

 

Programma


VRIJDAG
18u45 Pre-kuur avondmaal

20-21u15: Evening yoga (yoga nidra, XXL relaxatie, met korte intro van yin/restorative yoga en pranayama, ademhaling)
21u15-... Optioneel: relax momentje in de jacuzzi

(op de foto op onze website van Zente is het nog de oude jacuzzi, maar we hebben dus een grote, nieuwe met 7 plaatsen en 7 verschillende jets!)
 

ZATERDAG
8-8u30 Bandha's en kriya's (zuivering en 'geheime' sleutels uit de yoga)
8u45-9u30 Workshop slow juicen: onze eerste kuursappen maken we zelf!
9u30 Ontbijt
10u15-13u Uitleg kuur en Chinese voedingsleer door Ann Devriese
13u Lunch
14u30-15u30 Meditatieve stiltewandeling langs het Leopoldkanaal
15u30-15u45 Tea break
15u45-17u45 Meridiaanyoga
18u30 Avondmaal
19u45-... Optioneel: relax avond in de wellness (sauna, hammam, jacuzzi). Of genieten van een spirituele film (in overleg), of gewoon me-time...

 

ZONDAG
8u-9u Kundalini etc. ('verrassings' energetisch werk)
9u Ontbijt
10u15-12u30 Meridiaanyoga
12u30 Lunch
13u30-14u Uitleg alternatieven voor suiker, koffie, melk...

14-15u30 Bereidingen voor de komende dagen (slow juiced wortelsap...) + afsluitende yoga
15u30-16u Tea break + afsluitcirkel

WOENSDAG

19u15 Gezamenlijk avondmaal. Deelcirkel/feedback/vragen met Ann Devriese. Je krijgt ook terug alle ingrediënten mee voor de komende 5 dagen (herhaling van eerste 5 dagen).

 

Locatie


Het weekend gaat door in onze vakantiewoning Zente, Sint-Laureins, 30/35 min van Gent Op de beneden verdieping van de zelfontworpen & zelfgebouwde woning is er een wellness ruimte. Ook de yoga sessies zullen daar plaatsvinden, met zicht op de Zen binnentuin met jacuzzi en dompelbad.

PS veel foto's van Zente vind je op Booking.com.

 

 

 

 

Het eten...
 

Bart zal koken. Hij heeft een koksdiploma van Spermalie, en kookt echt lekker. Zijn leuze: het mag vege of zelfs vega of glutenvrij zijn, maar het moet wel echt lekker zijn! Bovendien eten wij altijd 100% (JAWEL, 100%) bio. Dus ook tijdens het weekend. Groenten en fruit halen we van de bioboerderij waar ik werk (en dat is top kwaliteit...).

Formule 1: Enkel weekend

€345

Dit omvat:

- pre-kuur maaltijd vrijdagavond

- alle maaltijden en supplementen voor het weekend (bereidingskost en ingrediënten)

- 2 overnachtingen, incl. gebruik wellness

- alle sessies met mezelf en voedingsdeskundige (meridiaanyoga etc.)

- woensdagavond maaltijd + sessie met voedingsdeskundige

- dagelijks filmpje voor de resterende 8 dagen met meridiaanyoga oefening

- aflsuitende Zoom sessie op dag 10!

- whatsapp groep van de deelnemers voor extra motivatie, tips en communicatie!

 

Ondanks de extra woensdagavond, externe spreker en filmpjes is dit goedkoper dan een gewoon weekend omdat de foodcost lager is.

In deze formule voorzie je alles zelf voor de resterende 8 dagen van de kuur (behalve voor woensdagavond, dat is voorzien in de weekendprijs). Je bent natuurlijk vrij de kuur niet verder te zetten en enkel het weekend te doen, al heeft dat weinig zin omdat de kuur gebaseerd is op de 5 elementen en opbouwt. Detoxen begint sowieso volop bij dag 3. Maar voel je vrij!

Formule 2: Weekend + 'Hello Detox' pakket

€555

Dit omvat:

- alles van het weekend (zie boven) + alle supplementen en ingrediënten voor de resterende 8 dagen (behalve woensdagavond, zit in de weekendprijs, en een vijftal ingrediënten die je nog moet halen owv de versheid). Dit krijg je mee in de vorm van een 'Hello Detox ' pakket.

Praktisch

 

Datum weekend: 21-23 april.
Slapen in twee- of driepersoonskamers.
 

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene en annulatie voorwaarden

145274196.jpg
bottom of page