IMG-20220405-WA0000.jpg

Zomerweekend stilte yoga, en meditatie

ism Dhyan Meinoud Rijnen
(www.stilteweekend.com)

In 2010 ontmoette ik Dhyan in Thailand op een speciale manier. Hij had net een zwaar fiets accident gehad en vroeg of ik hem wat eten kon brengen. Ik stond ervan versteld hoe snel hij zichzelf wist te genezen door urenlang pranayama ('ademhalingsoefeningen'), visualisatie en mediatie te doen, liggend op zijn bed. We bleven goede vrienden en ontmoetten elkaar later ook terug in India, Thailand en Amsterdam. Gaandeweg beseften we dat we in ons werk meer gelijkenissen hebben dan op het eerste zicht leek. En zo werd voor corona het idee geboren om samen te werken.

De reis naar binnen

Dit weekend draait om datgene waar iedereen zo naar verlangt: rust in je hoofd. De essentie van zowel mijn als Dhyan's teachings is dat de stilte altijd in jou aanwezig is, naast de eventuele onrust. We vertrekken van het feit dat alles OK is zoals het zich aandient in het moment, vanuit het observeren van wat is, zonder weerstand, of zonder erin mee te gaan. Omdat de basis van onze beider teachings zo fundamenteel gelijkaardig is, slaan we de handen in elkaar voor een eerste samenwerking: een stilte weekend met yoga en meditatie.

Stilte

Ja, na de openingscirkel op vrijdag gaan we de stilte in tot de afsluitcirkel op zondagmiddag. Zo kan je helemaal dicht bij jezelf zijn en je terug her-inneren wie je echt bent. Net zoals bij een echte stilte retraite nodigen we je uit je GSM af te zetten en aan je familie onze telefoonnummers door te geven. Zo kan iedereen met een gerust hart me-time nemen.

Programma

Wat mag je verwachten in dit weekend? Meditaties, pranayama ('ademhalingsoefeningen') en yoga nidra (begeleide relaxatie) door Dhyan. (Yin) yoga, stilteyoga (geen verbale maar muzikale begeleiding) en yoga nidra door mezelf. Zaterdagavond kampvuur bij zonsondergang.

 

Een parel van een locatie...

Paulushoef, net buiten Eindhoven, heeft een prachtige natuurlijke ruimte voor groepsactiviteiten. De fijne sfeer wordt bepaald door de lemen muren, de bamboe vloer en de natuurlijke hergebruikte materialen. Last but not least is er een geweldige moes- en bloementuin die op het moment van ons verblijf in volle glorie zal staan. Het hoeft niet gezegd dat de biologische, grotendeels vega maaltijden ruimschoots gevuld worden met de lekkernijen uit de tuin. De kamers zijn gloednieuw en worden in mei in gebruik genomen. Gastvrouw Carla deelt deze unieke locatie met ons, alsook haar overheerlijke kookkunsten. De website van de groepsaccomodatie gaat begin april online. Meer foto's zie onder.

Mede teacher: Dhyan

Dhyan Meinoud Rijnen mediteert al meer dan 20 jaar. Na enkele jaren intensief Goenka Vipassana in Dharamsala, India, te hebben beoefend, evolueerde hij vooral naar de 'Self Inquiry' meditatie van Ramana Maharishi. Hij bracht vele maanden in Maharishi's ashram door. De laatste tijd beoefent hij ook vooral Bonpo Dzogchen.

Door de jaren heen volgde hij verschillende mindfulness trainingen en opleidingen. Hij heeft op zijn palmares een ellenlange lijst van retraites in verschillende landen. Elk jaar doet hij een eigen stilteretraite - in 2018 ging hij 5,5 maand in solo stilte retraite in India. Tijdens die retraite kwam het inzicht te gaan delen, en zo werd stilteweekend.com geboren.

Dhyan is een meester in pranayama en meditatie. En een heel 'zen' persoon.

Praktisch

10-12 juni, start vrijdag 18u30 (avondeten), einde zondag 16u.

 

Early bird prijs tem 18-5:

eenpersoonskamer (klein, basic) €395 (op dit moment slechts 3 meer over!)

tweepersoonskamer (mooier, ruimer) €375

kamperen (eigen tent in de tuin) €320.

Bring a friend! Elk €10 korting

Late bird na 5-5 + €10.

Je bent pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene (en annulatie) voorwaarden:

De tuin van Paulushoef bij de groepsruimte - de bloemenweide van Paulushoef staat in juni vol klaprozen en korenbloemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het weekend is er ruimte om in stilte bij jezelf te zijn... De zetels in de tuin, een boswandeling in het aanpalende bos... of in de hangmatten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De weelde van de bio moestuin... Ideale gastvrouw Carla verwent ons met haar eigen, met liefde gekweekte en bereide lekkernijen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampvuur bij een zomerse zonsondergang     De kamers, alles spik-splinter-nieuw

IMG-20220319-WA0012.jpg
IMG-20220402-WA0006.jpg
IMG-20220402-WA0005.jpg
IMG-20220402-WA0002.jpg
IMG-20220402-WA0001.jpg
IMG-20220402-WA0004.jpg
IMG-20220319-WA0015.jpg
IMG-20220319-WA0004.jpg
IMG-20220319-WA0007.jpg
IMG-20220319-WA0005.jpg
IMG-20220325-WA0004.jpg