IMG-20220405-WA0000.jpg

Zomerweekend stilte yoga, en meditatie
9-11 juni 2023

ism Dhyan Meinoud Rijnen
(www.stilteweekend.com)

​​Het eerste weekend, 10-12 juni 2022, was een ongelooflijk diepgaande ervaring, onszelf inclusief...

In 2010 ontmoette ik Dhyan in Thailand. We bleven goede vrienden en ontmoetten elkaar later ook terug in India, Thailand en Amsterdam. Gaandeweg beseften we dat we in ons werk meer gelijkenissen hebben dan op het eerste zicht leek. En zo werd voor corona het idee geboren om samen te werken.

De reis naar binnen

Dit weekend draait om datgene waar iedereen zo naar verlangt: rust in je hoofd. De essentie van zowel mijn als Dhyan's teachings is dat de stilte altijd in jou aanwezig is, naast de eventuele onrust. We vertrekken van het feit dat alles OK is zoals het zich aandient in het moment, vanuit het observeren van wat is, zonder weerstand, of zonder erin mee te gaan. Omdat de basis van onze beider teachings zo fundamenteel gelijkaardig is, slaan we de handen in elkaar voor een eerste samenwerking: een stilte weekend met yoga en meditatie.

Stilte

Ja, na de openingscirkel op vrijdag gaan we de stilte in tot de afsluitcirkel op zondagmiddag. Zo kan je helemaal dicht bij jezelf zijn en je terug her-inneren wie je echt bent. Net zoals bij een echte stilte retraite nodigen we je uit je GSM af te zetten en aan je familie onze telefoonnummers door te geven. Zo kan iedereen met een gerust hart me-time nemen.

Programma

Wat mag je verwachten in dit weekend? Meditaties, pranayama ('ademhalingsoefeningen') en yoga nidra (begeleide relaxatie) door Dhyan. (Yin) yoga, stilteyoga (geen verbale maar muzikale begeleiding) en yoga nidra door mezelf. Zaterdagavond kampvuur bij zonsondergang.

 

Een parel van een locatie...

Villa Terre de Lumière, Maldegem, een groot domein in the middle of nowhere... Een ideale plek om tot rust de komen. Mét zwembad!

Mede teacher: Dhyan

Dhyan Meinoud Rijnen mediteert al meer dan 20 jaar. Door de jaren heen volgde hij verschillende mindfulness trainingen en opleidingen. Hij heeft op zijn palmares een ellenlange lijst van retraites in verschillende landen. Elk jaar doet hij een eigen stilteretraite - in 2018 ging hij 5,5 maand in solo stilte retraite in India. Tijdens die retraite kwam het inzicht te gaan delen, en zo werd stilteweekend.com geboren. Dhyan is een meester in pranayama en meditatie. En een heel 'zen' persoon.

Praktisch

Start vrijdag 18u30 (avondeten), einde zondag 16u.

 

Meer info volgt!

Bring a friend! Elk €10 korting

Late bird  + €10.

286747419_5253095321474341_6652513408636088074_n.jpg