yogales Nectar of Life

Yogaweekends

Volgend yogaweekend:

Weekend Bewustzijn en meditatie in je dagelijkse leven

....'Het leven is jouw meester'...


What is the path? A Zen master was asked? Everyday life is the path, he answered.

~Nan-sen

Thema van het komende weekend met guest teacher Prem Taro.

'Chop Wood, Carry water'...

...een Zen gezegde. Het betekent dat de sleutel tot zen-zijn ligt in het bewust, dat wil zeggen met volle aandacht, aanwezig zijn bij wat je doet in je dagelijkse leven. Sommigen noemen dit mindfulness, al noemen wij het liever mindlessness. Prem Taro en mezelf slaan hierbij de handen in elkaar, en bieden jullie elk vanuit hun eigen werk en ervaringen tools aan om de Boeddha die in jou zit, te voorschijn te laten komen....

The Power of Now

'The Power of Now' of De Kracht van het Nu is een wereldberoemd boek van Eckhart Tolle. Hij heeft het steeds over 'presence', aanwezigheid, bij alles wat is en wat gebeurd. Maar hoe doe je dat? Ik hoor vaak dat dit boek niet evident is, en dat de vraag rijst: maar hoe? Prem Taro is daarbij een ideale coach, met tientallen jaren ervaring in haar werk met groepen en individuen. We gaan dit weekend heel praktisch aan de slag. We brengen bewustzijn in alles wat we doen. We koken en laten het proces van het koken onze meester zijn. We doen verschillende (al dan niet lichaamsgerichte Osho) meditaties. We stappen terug uit onze identificaties, oa. via Step Back Be Free.

Step back and be free

Deze methode van Prem Taro nodigt je uit laagje per laagje de schillen van 'je ui' af te pellen. 'Je ui', dat zijn alle rollen, conditioneringen, geloofssystemen en laagjes van je persoonlijkheid die je vaak belemmeren de stilte in jezelf terug te vinden - wie je echt bent. Taro heeft deze methode ontwikkeld om mensen te laten terugstappen uit die rollen. Bij elke rol hangt een onzichtbare energie die je vaak ook fysiek kan voelen. Het heeft veel weg van opstellingswerk - al ben jij de enige speler die alle rollen beleeft en invoelt, en er bewust 'uit' stapt. Je kijkt ernaar maar je bent het niet. Het idee is dat je je bewust wordt van bepaalde patronen die je volautomatisch speelt, die je blijft herhalen in je leven en waarvan je gelooft dat je dat ook echt bent. Bewustwording leidt tot inzicht. Inzicht tot transformatie. Deze methode gaat dus niet over het klassieke 'loslaten' van patronen, maar over bewustwording. Je kan pas loslaten als je hebt ervaren wie je echt bent zonder identificatie. Tijdens het weekend zal Taro ook groepssessies Step back be free geven.

Het Oog van de Storm

In het oog, het midden van de storm, is het windstil. Iedereen die yoga volgt, heeft wel met momenten die korte ervaring van diepe stilte. En daarbij komt vaak de tweede vraag die ik regelmatig hoor in de lessen: 'hoe kan ik in godsnaam die stilte doortrekken in mijn dagelijkse leven'? Meestal gaat alles goed in de veilige yogastudio, rustig op je mat. Eens je terug buiten stapt, komt alles je weer tegemoet. Het is een serieuze oefening om de stilte die we met korte glimpsen ervaren, door te trekken in de storm van het leven. Bewust aanwezig zijn, is de sleutel. Zoals gezegd oefenen we dit in heel praktische dingen.

Programma

Dit weekend is opgevat als een geheel waarbij Prem Taro op verschillende manieren met de groep aan de slag gaat. Alle praktische dingen die bij een weekend horen, worden opgenomen in het proces. Naast die praktische dingen mag je alleszins verwachten:
- Step Back be Free
- (Osho) meditaties
- kookworkshops met chef Bart en Taro
Soms zal de groep in 2 worden gesplitst voor koken en yoga.

Koken met Bart

Chef-kok Bart zal de kookworkshops verzorgen en samen met jullie zorgen voor gezonde, vegetarische, 100% biologische maaltijden met ayurvedische toets, snacks en gezond zoet.

Ideaal voor wie op zoek is naar een yogaweekend, yoga retraite, meditatieweekend, meditatie retraite, mindfulness weekend of mindfulness retraite.

Praktisch
Datum en details volgen.