Weekend Bewustzijn met Prem Taro
'Step Back and Be Free'. Theater als middel tot transformatie

....'Het leven is jouw meester'...


What is the path? A Zen master was asked? Everyday life is the path, he answered.

~Nan-sen

Prem Taro biedt jullie elk vanuit hun eigen werk en ervaringen tools aan om de Boeddha die in jou zit, te voorschijn te laten komen....

We doen verschillende (al dan niet lichaamsgerichte Osho) meditaties. We stappen terug uit onze identificaties, oa. via Step Back Be Free.

Step back and be free

Deze methode van Prem Taro, die veel weg heeft van 'innerlijk' opstellingswerk, nodigt je uit laagje per laagje de schillen van 'je ui' af te pellen. 'Je ui', dat zijn alle rollen, conditioneringen, geloofssystemen en laagjes van je persoonlijkheid die je vaak belemmeren de stilte in jezelf terug te vinden - wie je echt bent. Taro heeft deze methode ontwikkeld om mensen te laten terugstappen uit die rollen. Bij elke rol hangt een onzichtbare energie die je vaak ook fysiek kan voelen. Het heeft veel weg van opstellingswerk - al ben jij de enige speler die alle rollen beleeft en invoelt, en er bewust 'uit' stapt. Je kijkt ernaar maar je bent het niet. Het idee is dat je je bewust wordt van bepaalde patronen die je volautomatisch speelt, die je blijft herhalen in je leven en waarvan je gelooft dat je dat ook echt bent. Bewustwording leidt tot inzicht. Inzicht tot transformatie. Deze methode gaat dus niet over het klassieke 'loslaten' van patronen, maar over bewustwording. Je kan pas loslaten als je hebt ervaren wie je echt bent zonder identificatie. Tijdens het weekend zal Taro groepssessies Step back be free geven.

Eerst ontdekken we onze rollen die we spelen en worden we er bevriend mee door ze te spelen (acteren). Daarna gaan we over tot het innerlijk opstellingswerk.

Het Oog van de Storm

In het oog, het midden van de storm, is het windstil. Iedereen die yoga volgt, heeft wel met momenten die korte ervaring van diepe stilte. En daarbij komt vaak de vraag 'hoe kan ik in godsnaam die stilte doortrekken in mijn dagelijkse leven'? Meestal gaat alles goed in de veilige yogastudio, rustig op je mat. Eens je terug buiten stapt, komt alles je weer tegemoet. Het is een serieuze oefening om de stilte die we met korte glimpsen ervaren, door te trekken in de storm van het leven. Bewust aanwezig zijn, is de sleutel. Zoals gezegd oefenen we dit in heel praktische dingen.

Programma

Dit weekend is opgevat als een geheel waarbij Prem Taro op verschillende manieren met de groep aan de slag gaat. Alle praktische dingen die bij een weekend horen, worden opgenomen in het proces. Naast die praktische dingen mag je alleszins verwachten:
- Step Back be Free
- (Osho) meditaties

​Ideaal voor wie op zoek is naar een bewustzijn, yoga retraite, meditatieweekend, meditatie retraite, mindfulness weekend of mindfulness retraite.

Praktisch
20-22 augustus 2021. Start vrijdag om 19.30. Einde zondag om 17u.
Niet-residentieel weekend (dat wil zeggen zonder overnachting en eten).
Locatie: The Future House, Evergemsesteenweg, Gent.
Prijs: €180 (voorschot €90 ter bevestiging van inschrijving).

Corona: Alle op dat moment gangbare regels worden gerespecteerd.

Inschrijven.